Wednesday, 25 December 2013

AKTIVITI CUTI SEKOLAH PART 2 (DEERLAND TEMERLOH)

video

video



Assalamualaikum w.m.t


Sorry yer lambat nak update. Banyak benor aktivities cuti sekolah ni. Untuk ke Deerland , lps balik menuju ke lanchang ada satu simpang ke kiri. Signboard pun ada. Nampaknya my boys lebih minat ke deerland compared to elephant. kat sini banyak lagi binatang yang ada. Nak masuk kena bayaran tp. makanan untuk deer  disediakan. My boys sangat la enjoyed kat sini. Jum kita tngok some activities kat Deerland ni.


Chak enjoy feeding deers

Haha semua kejar twin 2 nak makan 

Chak nak bawak balik sekor deer ni 

Twin 1 suka tengok kucing hutan ni so cute
Ada Brani...

Tengok Hasif pegang snake selamba je




Twin 1 said cantik la corak dia..eeeee

Percupin yang comel tapi garang tu

Ada ayam putih


Itik yang sangat cantik

 Cuba la bwk anak2 ke sini sure budak2 suka.... Sorry video kat atas pulak uploadnyer.













Friday, 13 December 2013

AKTIVITI CUTI SEKOLAH PART 1 (KUALA GANDAH, TEMERLOH)

Assalamualaikum w.m.t

Awal cuti sekolah baru ni, kami menziarah mak ngah aku di Bentung. Hubby kata jum jalan2 bawak anak2. My cousin suggested kami ke Kuala Gandah tengok gajah dan deerland. Mesti anak2 suka. Kami sampai awal tak sempat la nak tengok elephant show. Masuk ke National Elephant Conservation  Centre ni for free tapi dialu-alukan sebarang sumbangan.


Anak2 berpeluang feed the elephant. Kat situ ada jual tebu RM3/ikat.

 There are my heroes. Tengok muka Chak tak puas hati tebu dah habis. 
video
They were very happy to feed the elephants exp. Chak and Hasif. Aku lebih berminat tengok pokok2 herba yang ditanam dikawasan tu..Lepas tu kami planned ke deerland pulak..









 

Sunday, 8 December 2013

KERENAH SAQIF HADRI

Assalamualaikum w.m.t

Dengan anak umur bawah 5 tahun ni apa pun derang buat comel jekan. Si Chak ni sebab abang dah besar2 dia agak petah sangat bercakap. Kalau suruh buat kerja sekolah mula je rajin lepas tu macam2 alasan. Chak penat la, td dekat school dah banyak Chak tulis.

Ni Chak tengah semangat
Chak dah penat la..                                                                                                                             





Akhirnya...
 
Cergas je pun

video

Macamana nak buat tu???